top of page

Sanal turlarla ev gezdirme: Avantajları ve dikkat edilmesi gerekenler

Stresli ve yorucu yer gösterme yerine, söz konusu portföyü zaman mekan sınırlaması olmadan gezdirmek: Sanal turla bu mümkün. Ama bundan daha fazlası var.


Söz konusu ticari mülkleri kiralamak veya satmak olduğunda, zaten uzun süredir kullanılmakta:

Dijital araçlar. İlgilenen müşteriler ofis alanını sanal tur ile gezerek, hatta natamam ve bitmiş örneğini inceleyerek, mevcut alanın yeterli olup olmadığını kontrol edebilirler. Ancak, ilgilenen alıcıların veya kiracıların ofis alanını önce sanal tur olarak gezmeleri, ev sahibi/emlakçı için de büyük bir avantajdır - bu, stresli randevu oluşturma ve verimsiz yer gösterme prosedürünü ortadan kaldırarak yalnızca ilgili müşterilerin portföyü reelde incelemesi anlamına gelir. Ayrıca verimsiz yer göstermelerde ortadan kaldırılarak, hem ev sahibi, hem müşteri, hem de gayrimenkul danışmanı için zaman tasarrufu sağlar. Şimdi trend, özel emlak piyasasını da fethediyor. Bunun avantajları vardır, ancak dikkat edilmesi gereken bazı yönler de vardır. Bunları aşağıda sizlere sunuyoruz.


Sanal turlarla çalışmanın avantajları


Sanal tur popülaritesinin yakın geçmişte keskin bir şekilde artmasında sadece Corona belirleyici olmadı. Mevcut hedef: Emlakçılığı daha kolay, daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek. İşte bu noktada sanal turlar devreye giriyor.


Avantajlardan bir tanesi, daha verimli yer gösterme. Müşteriler artık portföye gitmek zorunda değil, bu da portföyü gezmek için saatlerce yol yapmanın artık gerekli olmadığı anlamına geliyor. Aynı zamanda mevcut kiracılar ve ev sahipleri için de portföye bir sürü yabancının girmesine izin verme gereği kalmıyor. Emlakçı için de sanal turlarla çalışmak avantajlıdır: Portföyü sanal tur ile gezen ve beğenmeyen müşteriler, reel dede gezdiklerinde beğenmeyecek olan müşterilerdir. Böylece verimsiz bir yer gösterme önlenmiş olur, bu da emlakçının başarı şansını azaltmaz - potansiyel müşteriler için daha fazla zaman ayırmasını sağlar.


Sıradan sanal tur oluşturma yetersiz olabilir


Bir portföye sadece sanal tur oluşturup bir emlak portalında paylaşmak yetersiz olabilir. Emlakçı satış yetkisini aldığı portföyü tanımalı, portföy özelliklerini öne çıkarmalı, müşteriyi etkilemeli. İlgilenen müşteriler portföyü kendi yaşam alanı olarak görmeli. Konum, fiyat vs. gibi bilgiler zaten ilanda ekli.


Sıradan sanal turların dezavantajları


Müşterilerin sanal turu emlak portallarında, sosyal medya hesaplarında ve emlak ofislerinin sitelerinde 7/24 gezebilmeleri, emlakçıya en kısa sürede yüzlerce ilgili müşteri getiriyor. Dikkat edilmesi gereken konu, müşteri emlakçının sanal turunu gezip sonrasında ev sahibine ulaşmasıdır. Burada emlakçının aradan çıkarılması, hizmet bedelini alamaması demektir. Oysaki reelde bunu önlemek için 12 ay geçerli olan yer gösterme belgesi imzalanmakta. Bu durumda bir portföyün sıradan bir sanal tur olarak sunulması büyük bir risk teşkil etmekte.


Emlakçı sanal turlarla çalıştığında, reelde olduğu gibi çalışmalı. Yer gösterme belgesi sanal tura eklenmeli, müşteri hangi portföyü ne zaman gezmiş, hangi tarihlerde kaç kez giriş yapmış ve hangi alanlarda ne kadar kalmış, raporlanmalı ve eposta yoluyla emlakçıya gönderilmeli. Böyle olduğunda dezavantaj ortadan kalkıyor ve müşteri datası oluştuğundan avantaja dönüyor.


Örnek immoviewer sanal turunu incelemek için fotoğrafa tıklayın...















bottom of page